Stovky kilogramů ovoce a zeleniny, půl druhého metráku ryb, čtvrt tuny masa, ale rovněž nezanedbatelné množství hmyzu, hub či bambusu a jiných překvapivých surovin a přísad jako jsou lišejníky, drcené akácie anebo dokonce červený jíl z jihoamerických řek. Takové a další lahůdky spořádají denně zvířata v pražské zoo.
Akce Šéfkuchařem v zoo nechá nahlédnout pod pokličku příprav jídelníčku zvířat a objevit tradiční i netradiční recepty z kuchyně Zoo Praha.
V neděli 22. září budou moci všichni zájemci o kulinářská překvapení zjistit, který obyvatel zoo je největší mlsoun nebo kdo naopak s chutí sní, co mu chovatelé předloží. Zvídavější návštěvníci budou moci ochutnat vybrané recepty zvířecí kuchyně, mezi kterými nebudou chybět vitaminové koule pro primáty či osvěžující ovocný koktejl pro papoušky lori.
Podrobný program akce najdete na www.zoopraha.cz.