Superpotraviny neboli „superfood“ jsou rostlinné či živočišné suroviny s vysoce blahodárnými účinky na naše zdraví. Vynikají neobvyklou koncentrací živin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Díky jejich vysokým nutričním hodnotám a vědecky prokázaným účinkům na zdraví našeho těla nám svým způsobem prodlužují život. Patří mezi ně například fermentovaná zelenina, včelí produkty, různá koření a divoké byliny, mořské řasy nebo mušle, ale i zvěřina, játra či „šťastné“ jehněčí. V rámci Grand Restaurant Festivalu 2018 byli tímto fenoménem inspirováni šéfkuchaři zúčastněných restaurací, kteří své degustační menu sestavovali právě ze superpotravin.
„Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou. A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích,“ říká Pavel Maurer, zakladatel festivalu.
PRAŽSKÉ RESTAURACE
· Aureole Fusion Restaurant & Lounge
· Bellevue
· Corinthia Hotel Prague, The Grill
· El Emir
· Etnosvět
· Four Seasons hotel, CottoCrudo
· Francouzská restaurace Art Nouveau
· InterContinental hotel, Zlatá Praha
· Le Grill, The Grand Mark Hotel
· Marriott hotel, Midtown Grill
· Mirellie
· Miyabi
· Mlýnec
· Nostress
· Pastař
· Satuy
· Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental
· V Zátiší
JAK ZAKOUPIT?
Výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky v rozmezí od 250 do 600 Kč. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. Připraveny jsou opět dárkové poukazy na tříchodové degustace, ale i na zmiňované "Mňam Zážitky", které se cenově liší. Dopřejte svým blízkým jedinečný vánoční dárek a “nejezte, nepijte ani nežijte blbě!”