Koncept tohoto jednodenního food festivalu vznikl původně před třemi lety ve finských Helsinkách. Brzy jejich příkladu následovala další města, loni dorazil Restaurant Day i do Česka.
A jak na to? Je to v „podstatě“ jednoduché. Vyberte příhodné místo, připravte si nějaké dobroty, a můžete své výtvory nabízet kamarádům či kolemjdoucím. Možností co nabízet je nepřeberně. Sladkosti, sendviče, různé saláty či masové delikatesy – stačí jen vlastní nápady a pak pochopitelně mít čas vše perfektně připravit.
Jednodenní šéfkuchaře můžete v neděli potkat např. na Výtoni v zahradě kubistického domu (Rašínovo nábřeží 26), u metra Kobylisy v prostorách farmářského tržiště Dvůr, na Náplavce, Rohanském ostrově či na Letenské pláni. Další informace najdete na https://www.facebook.com/RestaurantDayPrague.